گیاهان دارویی را میتوان معجزه طبیعت دانست که با سخاوتمندی بینظیرش به ما هدیه کرده است. پونه از آن دسته گیاهان پرخاصیت و محبوبی است که اگر قرار باشد فواید آن را بشمارید، تبدیل به یک لیست بلندبالا خواهد شد. خواص دمنوش پونه بسیاری از بیماریهایتان را درمان و سلامتی و شادابی را به بدنتان هدیه میکند. اگر اهل استفاده از دمنوشهای گیاهی هستید، حتما دمنوش پونه را امتحان کنید تا از فواید بینظیرش بهرهمند شوید. این چای علاوهبر عطر و طعم خاص، مانند یک طبیب حاذق در کنار شما خواهد بود.
برای اینکه درباره خواص دمنوش پونه و ویژگیهای این گیاه بیشتر بدانید، ما را در آتسز همراهی کنید:
گیاه پونه چیست
پونه نوعی گیاه خوش عطر با گلهای بنفش رنگ است که از خانواده نعناییان به شمار میرود. این گیاه خواص بینظیری دارد که از گذشتههای دور در طب سنتی کاربرد داشته است. این گیاه ساقههایی انبوه همراه با کرکهای ریز دارد که گلهای آن با فاصله کمی از هم پدیدار میشوند. عطر و بوی پونه آنقدر فوقالعاده و زیاد است که علاوهبر مصارف دارویی، آن را در صنایع غذایی و عطرسازی نیز به کار میبرند.
گیاه پرطرفدار پونه به راحتی میتواند جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی باشد و سلامت شما را تضمین کند. اگر فقط یک بار عطر پونه را استشمام کنید، برای همیشه طرفدار پروپاقرص آن خواهید شد.
پونه چه طبعی دارد
این گیاه خوش عطر طبع گرم و خشکی دارد که باعث شده مورد توجه بسیاری از ذائقهها قرار بگیرد. ترکیب اصلی این گیاه از اسانس روغنی فرار و یا روغن منتول تشکیل شده است. مقداری از روغن تاتن، مواد رزینی، قند و مقدار زیادی از ویتامینها در این گیاه قرار دارد که آن را تبدیل به یک گیاه پرخاصیت و محبوب میکند. گیاه پونه در فصل گرما میروید اما در سایههای نورگیر رشد بیشتری دارد.
۲۳ خاصیت باورنکردنی درباره دمنوش پونه
اگر خواص بیشمار دمنوش پونه را بدانید و با آنها آشنا باشید، هیچگاه سراغ داروهای مضر شیمیایی با عوارض کم و زیاد آنها نخواهید رفت. در ادامه به معرفی بخش مهمی از فواید و خاصیتهای این دمکرده بینظیر میپردازیم:
۱. بهترین درمان برای عفونت و سرماخوردگی
دم کرده پونه، یک پزشک حاذق برای درمان انواع عفونتها، سرماخوردگی و آنفولانزا است. اگر دچار گلودرد و سوزش آن هستید، میتوانید مشکلتان را با نوشیدن یک فنجان دمنوش پونه برطرف کنید. آنتی اکسیدان موجود در این گیاه، سیستم ایمنی بدن را قوی و با ویروسها و عفونتهای داخل بدن مبارزه میکند. همچنین ساقه و برگهای این گیاه، میتواند جایگزین بسیار مناسبی برای آنتیبیوتیکها باشد. دمنوش پونه بسیاری از ویروسها همچون ویروس آنفولانزا و تبخال را از بین میبرد و نقش یک ضدعفونیکننده قوی برای بدن دارد.
۲. درمان برونشیت و خلطهای سینه
اگر سینوزیتتان چرک کرده یا دچار برونشیت شدهاید، اولین کار برای خلاصی از آن، نوشیدن یک فنجان دمنوش پونه کوهی است. این دمنوش پرفایده، علیرغم طعم تند و تیزش، بسیار نرمکننده است و خلطهای سینه را به خارج از بدن میکشاند.
۳. تببر قوی
از جمله دمنوشهایی که برای قطع کردن تب مناسب است باید به دم کرده پونه اشاره کرد. خنکی پونه باعث میشود که دمای بدن کاهش یافته و در صورت داشتن تب، حرارت بدنتان کم شود.
۴. درمان بیماریهای گوارشی
بیماریهای گوارشی، از جمله بیماریهایی هستند که زندگی افراد را طی مدت کوتاهی مختل کرده و باعث ایجاد درد و بیقراری میشود. چای پونه بهترین درمانگر برای بیماریهای گوارشی است. این دمنوش بیاشتهایی و ضعف معده را بهبود میبخشد و دردهای معدوی را کاهش میدهد. همچنین با دفع گازهای انباشه شده در روده، به برطرف شدن نفخ شکم کمک میکند. خواص دمنوش پونه باعث میشود که دستگاه گوارشی شما تمیز و سلامت باشد.
۵. کاهش دردهای عضلانی
اگر به دردهای عضلانی دچار هستید و از آرتروز رنج میبرید، نوشیدن یک فنجان از چای پرخاصیت پونه، میتواند به بهبودی شما کمک کند.
۶. رفع عفونت مجاری ادرار، کلیه و رحم
عفونتهای کلیوی، مجاری ادراری و رحم میتواند به مشکلات بزرگی از جمله سرطان ختم شود. اگر به این بیماریها مبتلا هستید، هر روز یک فنجان دمنوش پونه مصرف کنید. پس از مدت زمان کوتاهی خواهید دید که این دمکرده چطور شبیه به یک طبیب حاذق عمل میکند.
۷. آرامبخش و مسکن طبیعی
این روزها که فشارهای عصبی و مشکلات روزمره گریبانگیر بسیاری از افراد است، مسکنها و آرامبخشهای شیمیایی جای خود را در زندگی افراد باز کردهاند. اما باید بدانید که عوارض مخرب این داروها، بسیار بیشتر از خواص درمانی آن است.
برای آنکه آرامبخشی موثر و البته سالم و بدون عوارض به بدن خود هدیه کنید، از دمنوش پونه با دهها خاصیت بینظیرش استفاده کنید.
۸. درمان جوش صورت و آکنه
خواص ضد میکروبی و ضد التهابی چای پونه به پاکسازی پوست و درمان جوشها و آکنههای پوستی کمک میکند. اگر میخواهید از دست جوشهای صورتتان راحت شوید، به طور مرتب دمنوش پونه مصرف یا از بخور دمکرده آن برای پوست صورتتان استفاده کنید.
۹. جوانسازی پوست صورت
روغن این گیاه بینظیر با داشتن خواص آبرسانی قوی، میتواند به جوانسازی پوست صورتتان کمک کند.
۱۰. درمان بینظمی قاعدگی و پریود در خانمها
بینظمی در قاعدگی و عقب و جلو افتادن زمان پریود، میتواند کارکرد بدن شما را دچار اختلال کند. برای آنکه قاعدگی منظم و بدون دردسری داشته باشید، نوشیدن چای پونه را در برنامه خودتان قرار دهید.
۱۱. کاهش استرس و درمان بیخوابی
اگر از آن دسته آدمهای پر استرسی هستید که برنامه خوابتان به هم ریخته و یا دچار بیخوابی شدهاید، پونه بهترین درمان برای شماست. چای پونه با قدرت آرامبخشی بالای خود، استرسها را کاهش داده و به خواب راحتتر شما کمک میکند.
۱۲. درمان رماتیسم و نقرس
دمکرده پونه دارای خواص دیورتیک و ضدالتهابی است و باعث دفع اسید اوریک اضافی در بدن میشود. اگر میخواهید این ماده مضر از بدنتان خارج و بیماری رماتیسم و نقرستان درمان شود، این دمنوش مفید را از دست ندهید.
۱۳. درمان یبوست
گیاه پونه به عنوان یک ملین مفید شناخته میشود. نوشیدن چای این گیاه به بهبود و روان شدن حرکات روده کمک و آن را از آلودگیها پاک میکند. کسانی که از یبوست رنج میبرند میتوانند با نوشیدن روزانه یک فنجان دمنوش پونه مشکل خود را بهبود ببخشند.
۱۴. درمان زخمهای پوستی
دمنوش پونه با دارا بودن خواص ضدعفونیکنندگی، میتواند بسیاری از زخمهای پوستی را درمان کند. علاوهبر نوشیدن این چای گیاهی، میتوانید آن را به عنوان ضدعفونیکننده روی زخمهایتان استعمال کنید.
۱۵. درمان درد پریود
چای پونه جریان خون قاعدگی را افزایش داده و به این صورت به کاهش درد و گرفتگیهای عضلانی ناشی از پریود کمک میکند.
۱۶. تقویت لثهها و درمان عفونت دندان
همانطور که گفتیم چای پونه به شکل یک ضدعفونی قوی عمل میکند. این نوشیدنی به تقویت لثهها کمک کرده و عفونتهای لثه و دندان را به خوبی درمان میکند.
۱۷. خواص پاکسازیکننده و سمزدای خون
این دمنوش میزان گردش خون در بدن را افزایش میدهد و با این کار خون را از انواع سموم پاک میکند. هر چه میزان گردش خون بیشتر باشد، اکسیژنرسانی به بدن هم بیشتر میشود و بدن را سرحال میکند. اگر میخواهید این فرایند مفید در بدنتان اتفاق بیفتد، حتما روزی یک فنجان چای پونه بنوشید.
۱۸. بهبود فشار خون و کارکرد درست قلب
دمکرده پونه مقادیر زیادی پتاسیم و منیزیم درون خودش دارد. این خواص به تنظیم فشار خون کمک کرده و خطرات ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته را کاهش میدهد.
۱۹. لاغری و کاهش وزن
اگر قصد دارید وزنتان را کاهش دهید، به جای قرصهای شیمیایی و تقلبی، دمنوش پونه مصرف کنید تا معجزه آن را ببینید. چای پونه متابولیسم بدن را افزایش میدهد و به فرایند چربیسوزی کمک میکند. در نتیجه به کاهش وزن و لاغری شما کمک میکند.
۲۰. تقویت نیروی جنسی
نوشیدن چای پونه برای کسانی که نیروی جنسی ضعیفی دارند بسیار مفید است و کارکرد بدن آنها را بهبود میبخشد.
۲۱. خواص ضد سرطان
کارواکرول موجود در پونه و دمکرده این گیاه، خواص ضد سرطانی دارد و رشد سلول های بدخیم را در بدن متوقف میکند.
۲۲. افزاینده ترشح صفرا
با نوشیدن دمنوش پونه میزان ترشح صفرا در بدن افزایش پیدا میکند و این کار موجب دفع سموم بدن میشود.
۲۳. سرشار از کلسیم
این گیاه درون خودش مقادیر زیادی کلسیم دارد که به رشد و استحکام استخوانها کمک میکند. اگر میخواهید به پوکی استخوان دچار نشوید، نوشیدن چای پونه را در برنامه روزانهتان بگنجانید.
خواص دمنوش پونه آنقدر فراوان است که شبیه به یک داروخانه بزرگ برای شما عمل میکند. علاوه بر طعم بینظیر و حس خوبی که نوشیدن این چای به شما میدهد، بدن شما را هم از انواع بیماریها در امان نگاه میدارد. پس برای اینکه سلامتی را به بدن خود هدیه کنید و مشکلاتتان را با یک داروی گیاهی برطرف کنید، حتما دمنوش پونه بنوشید.
موارد منع مصرف چای پونه
پونه نیز مانند دیگر داروها و گیاهان، مقدار مصرف معینی دارد. چنانچه بیش از اندازه از این گیاه استفاده کنید، ممکن است دچار مصمومیت شوید.
مصرف این نوشیدنی برای زنان باردار به هیچ عنوان توصیه نمیشود. زیرا خطر سقط جنین را به همراه دارد.
مصرف بیش از حد چای پونه به تشنج منجر میشود.
یادتان باشد که دمنوش پونه را به اندازه و در کوتاه مدت استفاده کنید. زیرا استفاده طولانی مدت از این دمکرده برای کبد ضرر دارد.
زیادهروی در مصرف این چای، سردرد را افزایش داده و میزان فشار خون و پمپاژ قلب را زیاد میکند.
مصرف این چای گیاهی در برخی افراد، حالت تهوع، استفراغ و حساسیت را در پی دارد.
طرز تهیه دمنوش پونه
برای آنکه این دمنوش پرخاصیت و فوقالعاده را تهیه کنید، در حدود یک قاشق غذاخوری سرخالی از برگ یا گل پونه را درون لیوان مخصوص دمنوش بریزید. سپس به مقدار لازم آبجوش به آن اضافه کنید. پس از گذشت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه، چای پونه شما آماده است.
همچنین میتوانید آن را مان