شاید برایتان پیش آمده که در مقطعی از زمان دچار اضافه وزن شدهاید یا به خاطر شرایط و فشارهایی در اتفاقات روزمره و زندگی مجبور به تحمل آنها بودید، آرامش خود را از دست دادهاید. حتی بعید نیست به خاطر همین دلایل، به پرخوری عصبی رو آورده باشید.
در این شرایط تغذیه و نوشیدنیهایی که در طول روز میخوریم، میتوانند بر وضعیت جسمانی ما تاثیر بسیار زیادی بگذارند. و اوضاع را بدتر و یا بهتر کنند. برای شما مهم است که در روز چه نوشیدنیهایی بخورید و از چه موادغذایی تغذیه کنید؟ دنبال خوراکیهایی هستید که در زمان خستگیهای ذهنی و جسمی خود، به آنها پناه ببرید و آرام شوید؟ مهمتر از اینها؛ از اضافه وزنی که باعث شده آسیبهای جسمانی و روحی بسیاری به زندگی شما وارد کند، خسته شدهاید؟ پس ما به شما توصیه میکنیم این مطلب را تا پایان بخوانید و جواب همهی سوالهای خود را در خواص دمنوش به بگیرید. با ما همراه باشید:
به، میوهای برای تمام وعدهها
میوهی به (Quince ) میوهای زرد رنگ است. علاوه بر اینکه فرآوردهی خشک آن یکی از بهترین و پرطرفدارترین نوشیدنیهای پاییز و زمستان است، خود میوه نیز مصارف خوراکی بسیاری دارد. مربای به کمشکر، برای وعدهی صبح انتخاب خوبی است اما برخلاف اینکه میوهی به و دمنوش آن زرد رنگ است، مربای به پس از پخت و آماده شدن، با رنگ قرمز، زیبایی و خوشمزگی را به سفرهی صبحانهی شما میآورد. از به در خوراکها، خورشتها و ترشی هم استفاده میشود. اگر فکر کردید که خواص به تا همینجا تمام میشود، اشتباه کردید! به، این میوهی مقوی از شکوفه گرفته تا برگ و دانههای آن بهطور جداگانه هرکدام قابل مصرف هستند و خواص بسیاری دارند.
خواص دمنوش به، از شکوفه تا دانه
شکوفه به خاصیتهای فراوانی دارد. رفع انواع سردردها، مشکلات دستگاه گوارش، مشکلات ریوی و درمان بیخوابی از جمله خواص مهم آن است. 30 گرم دمکرده شکوفهی به (تازه یا خشک) را در یک لیتر آب با عرق بهارنارنج مخلوط کنید و یک داروی رفع بیخوابی داشته باشید تا یک خواب عمیق و راحت را تجربه کنید.
به میوهای دیر هضم است اما اگر در فصل زمستان و سرما، گلودرد و خشکی گلو امان شما را بریده بود؛ تعدادی از دانههای به را درون یک لیوان آب ولرم بریزید و به مدت چندساعت اجازه بدهید بماند. پس از گذشت مدتی، مایع ژلهای مانند از لعاب دانههای به خواهید داشت که برای نرمکردن و از بین بردن خشکی گلو و سرماخوردگی بسیار به شما کمک خواهد کرد. با تکرار چندبارهی استفاده از لعاب دانههای به، نتیجهی فوقالعادهای خواهید گرفت اما در یکبار استفاده هم، معجزهاش را میبینید.
خواص کلی به
درکنار مصارف خوراکی، بوئیدن به هم موجب ایجاد حس نشاط و تقویت قلب و مغز میشود. بوئیدن به باعث رفع حالت تهوع و خوردن به موجب تقویت معده و دهانه ورودی آن میشود. همچنین از بوی بد دهان و رفلاکس اسید معده جلوگیری میکند.
میوهی به دیر هضم بوده و به همین علت ممکن است موجب یبوست مزاج شود؛ برای جلوگیری عوارض ابتلا به یبوست خوردن به، میتوان از دمنوش آن استفاده کرد که دیگر باعث بروز این مشکلات نمیشود. میوه به دارای ترکیبات و موادی مثل پکتین، ویتامینهای گروه C،B و A، مواد نشاستهای، مواد قندی، فسفر، کلسیم، پتاسیم، آهن و سدیم است و خواصی مثل رفع ناراحتیهای معده، مشکلات ریوی، خلطآور، دردهای قاعدگی، سرفه، تقویت قلب، ضد نفخ، ورم روده و اسهال را دارد.
پیشگیری از سرطان
ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در به میتواند رادیکالهای آزاد موجود در بدن را بیاثر کند و همچنین به تقسیم و تمایز سلولها در جهت درست آنها کمک کند و از سرطانی شدن سلولها جلوگیری کند.
کاهش وزن
ترکیبات آنتی اکسیدانی میوهی به و خواص دمنوش به، باعث افزایش متابولیسم بدن شده و فیبر موجود، در تقویت عملکرد دستگاه گوارش تاثیر مثبت گذاشته و بر روند کاهش وزن، موثر است.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
فیبر رژیمی به علاوهبر بهبود عملکرد دستگاه گوارش و تاثیر در کاهش وزن، برای بیماریهای دستگاه گوارش از جمله بیماریهای التهابی روده و سرطانهای گوارشی مفید است.
تسکین دردهای قاعدگی
دمنوش به با وجود طبع گرمی که دارد قادر به بهبود دردهای قاعدگی و مشکلات سندروم پیش از قاعدگی مانند درد عضلات، تعریق، نفخ شکم و تغییرات خلقی است.
کمک به هضم غذا
شاید بهتر باشد زمانی که به مشکلات گوارشی و هضم موادغذایی دچار شدید، بهجای روی آوردن به داروهای شیمیایی یک لیوان دمنوش چای به را امتحان کنید. دمنوش به باتوجه به خاصیت و ویتامینهایی که تا به اینجا از آنها صحبت کردیم، میتواند در رفع مشکلات گوارشی و هضم هرچه بیشتر غذا کمک کند.
رفع افسردگی و خستگی
رفع خستگی و نشاطآور بودن به از خواص دمنوش به است که میتوان در مورد آن ذکر کرد. اگر خستگی روزمره و فشار کار برروی شما زیاد است میتوانید با تهیهی دمنوش طبیعی به در زمان استراحت خود، از نوشیدن آن لذت ببرید و نشاط و شادی خود را دوباره بازیابید. دمنوش چای به یک جایگزین مناسب و بیضرر برای نوشیدنیهای کافئیندار است.
دمنوش به چه طعمی دارد
دمکرده برگهای سبز به هم میتواند به عنوان یک جوشانده در کنار دمنوش میوه به؛ برای تسکین سرفه بسیار اثرگذار باشد. طبع میوه به گرم و خشک روبه معتدل است و برای افراد با طبعها و مزاجهای مختلف مفید است.
اگر سراغ طعم و مزهی دمنوش به را بگیرید باید به شما بگوییم در برخورد با چای به خشک شده، انتظار یک طعم خوب و خوشمزه را داشته باشید اما اگر قصد دمکردن برگ درخت به را دارید، ممکن است پس از جوشاندن و دم کردن برگهای خشک، با یک نوشیدنی تلخ مواجه شوید. البته این میزان تلخی برای همه یکسان نیست. شاید در طبع و ذائقه شما آنقدرها هم تلخ بهنظر نرسد. با این حال میتوانید از هل یا چوب دارچین برای معطر کردن و از عسل یا نبات برای شیرین کردن آن استفاده کنید.
طبع میوه به بر اساس اقلیم کشت:
-
به شیرین
طبیعت آن در گرمی و سردی معتدل است و در ایجاد نشاط و تقویت قوای قلبی و مغزی، قویتر است.
-
به ترش
طبیعتی سردوخشک و عصارهی آن در رفع تشنگی و استفراغ مکرر، مفید است و همچنین ادرارآور خوبی نیز شناخته میشود. به ترش در تقویت معده قویتر از به شیرین است و تاثیر بیشتری دارد.
-
به میخوش
به میخوش نه به اندازهی به شیرین از طعم شیرینی برخوردار است و نه طعم به ترش را دارد. طبع آن در درجهی اول گرمی و سردی معتدل و در درجهی دوم خشک است.
خواص دم کرده به
خواص دمنوش به علاوه بر اثرات بسیار مثبتی که بر روی دستگاه گوارش و متابولیسم بدن دارد، خواص قابل ذکری نیز در رابطه با پوست دارد. پس اگر به دنبال یک نوشیدنی طبیعی و بدون عوارض برای درخشان کردن پوست صورت خود و بهبود چین و چروک پوستی، حذف لکهها و محافظت پوست در برابر اشعه ماورابنفش هستید، از نوشیدن دمنوش به غافل نشوید.
خواص دیگر به برای تنظیم فشار خون با شلکردن عروق و تنظیم انقباض عروقی، به جریان بهتر خون در رگها کمک میکند و تنظیم فشار خون را به دنبال دارد. به همچنین از طریق بهبود سطوح چربیهای خونی؛ میتواند از بسیاری بیماریهای قلبی عروقی مثل سکته، نارسایی قلب و بیماریهای عروقی جلوگیری کند.
به در درمان موضعی درماتیت آپوتیک (التهاب و قرمزی پوست) تاثیر دارد. درماتیت آتوپیک ممکن است بر اثر داشتن آلرژی بر روی پوست و با نشانههای قرمزی و التهاب خودنمایی کند.
محتوای مواد معدنی به برای خونسازی مفید است. تنظیم خونرسانی به فولیکولهای مو، از طریق تقویت خونسازی و تنظیم گردش خون، به رشد بهتر فولیکولهای مو کمک میکند .
جوشاندهی به در معالجه اسهالهای سبک که بر اثر بیحالی و تنبلی رودهها ایجاد میشود تاثیرگذار است و برای معدهها و رودهها، بسیار فایده دارد.
خواص دمنوش به برای بارداری و جنین
میوه به و دمنوش به در طول دوران بارداری یکی از پیشنهادهایی است که به عنوان یک نوشیدنی در طب گیاهی به خانمهای باردار پیشنهاد میشود. به دارای ویتامین ب6 است و برروی تهوع و استفراغ بارداری موثر است. همچنین نوشیدنی به برای جلوگیری از سقط جنین نیز موثر است.
خواص دمنوش به برای جنین نیز اثبات شده است. گفته میشود که تغذیه خانم باردار در زمان حاملگی باعث تقویت IQ نوزاد متولد شده میشود.
چطور دمنوش به درست کنیم
تهیهی چای خشک به، کاری زمانبر است که در طی چندروز انجام میشود و نیاز به حوصلهی بسیاری دارد. اگر تا به اینجا که از خواص دمنوش به و اهمیت این دمنوش معجزهگر آگاه شدید، برای خرید و امتحان مشتاق هستید و میخواهید برای یکبار هم که شده این دمنوش جذاب را تجربه کنید؛ یک راه بسیار آسانتر برای تهیه آن وجود دارد. خرید دمنوشهای آماده و معتبر آتسز که به راحتی میتوانید با خرید دمنوشهای آماده از همهی خواص و مزایای نوشیدنیهای طبیعی بهرهمند شوید
با این حال اگر دوست دارید یک دمنوش به خانگی داشته باشید، ما در اینجا برای شما روش تهیه و دم کردن به را شرح دادهایم:
- برای تهیه دمنوش به در اولین قدم باید میوههای به رسیده را بخرید. اگر در هنگام خرید با بههای سبز و کال مواجه شدید، برای رفع این مشکل میتوانید چندروزی بههای کال را در دمای اتاق بگذارید تا به مرور زمان و با گذشت مدتی رسیده شوند.
- بهها را خوب بشوید و تمام پرزهای روی آن را پاک کنید.
- بعد از شستن، نوبت به خلال کردن به میرسد. برای اینکار میتوانید با رنده فلزی به را خلال کنید یا با چاقو به را در قطعاتی به طول حدودا 3 سانتیمتر و 2 میلیمتر ببرید. اگر قطعات مساوی و یک اندازه باشند، کار شما را در مراحل بعدی تهیهی دمنوش آسان میکند.
- در مرحله چهارم لازم است قطعات بریده شده را بر روی یک وسیلهی گرمازا قرار داده و با گرمای ملایم خشک کنید. این کار ممکن است چندروزی به طول انجامد. مراقب باشید که خلالهای به آنقدر در معرض گرما و هوا نماند که تمام رطوبت بافت خود را از دست بدهند.
- در مرحله بو دادن تکههای میوهی به کمی مهارت و دقت نیاز است که بهها سوخته و خراب نشوند.
خلالهای به خشک شده را داخل ماهیتابهی داغ ریخته و به سرعت زیرورو کنید تا حرارت بهطور یکسان به همهی خلالها برسد و تا وقتی که به رنگ قهوهای پررنگ برسند، ادامه دهید. - پس ازتغییر رنگ، ظرفی که در آن خلالها را بو دادهاید از روی حرارت برداشته و فرصت دهید که خنک شوند.
چای به خشک شما آماده است.
میزان مصرف مناسب به چقدر است؟
برای تهیهی دمنوش، به ازای هرنفر حدود یک قاشق غذاخوری معمولی به را با یک لیوان آبجوش به مدت 20 دقیقه روی بخار گرما دهید تا دم بکشد و سپس نوشجان کنید.
افزودن مقدار اندکی زعفران آثار قلبی و مغزی آن را تقویت میکند و رنگ و مزهاش را هم ارتقاء میدهد. اگر میوه به شما کاملا شیرین بود، نیاز به اضافهکردن مواد قندی ندارد ولی اگر تمایل داشتید، افزودن کمی نبات میتواند شیرینی بیشتری به نوشیدنی شما بدهد.
در روشی دیگر، موقع دمکردن دمنوش به ، یک قاشق غذاخوری از به خشک شده را به همراه هل و دارچین در یک لیوان آبجوش بریزید و اجازه دهید به مدت 20 دقیقه روی بخار آب دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و یک قاشق چایخوری زعفران آبکرده به آن اضافه کنید.
ترکیب به و دیگر گیاهان، داروخانهای برای شفای همهی دردها
دمکرده به علاوهبر اینکه به تنهایی مصرف میشود و خواص بسیاری دارد در ترکیب با دیگر گیاهان و مواد نیز بسیار مقوی و مفید است. ترکیب به با دیگر گیاهان اعجاز خواص آنها چند برابر میکند و تاثیری بسیار بر روی بدن میگذارد. به این صورت میتوانید از ترکیب و خواص دمنوش به با چندگیاه دیگر لذت ببرید و آن را نوش جان کنید.
دمنوش به و سیب
خواص دمنوش به و سیب بهقدری زیاد است که مطمئن باشید هربار که از این نوشیدنی گوارا میل کنید، به اندازهی یک سال مصرف دارو سلامتی خود را تضمین کردهاید. خواصی چون سلامت دهان و دندان، تقویت بدن، بهبود سلامت قلب، همچنین بهبود هضم و درمان یبوست و تاثیرات مثبت بسیار دیگری. در طب سنتی برای به طبعی سرد و خشک، سیب شیرین، طبع گرم و سیب ترش طبع سرد را در نظر گرفتهاند. با مخلوط کردن این دو و نوشیدن دمنوش به و سیب، نوشیدنیای با طبع متعادل میل خواهید کرد.
دمنوش به و هل
دمنوش به و هل بهخاطر عطر دلنشین و مزهی متفاوتی که دارد در خاطرهتان ماندگار خواهد شد. حتما تاکنون از عطر و مزهی هل در انواع غذاها و نوشیدنیها لذت بردهاید. خب حالا آن طعم و بوی بینظیر را در ترکیب با چای به تصور کنید! بیاندازه خوش عطر و دلنشین است. از خواص این ترکیب جذاب هم غافل نشوید. خواص دمنوش به و هل اثراتی نظیر ضدمیکروبی، افزایش گردش خون، رفع مشکلات گوارشی و تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. بهخاطر داشتن ویتامین C و فیبر که هم در به و هم در هل به چشم میخورد، ترکیب این نوشیدنی را عالی و نوشیدن آن را محبوبتر کرده است.
دمنوش به و دارچین
دارچین دوست بسیاری از دمنوشها است که در ترکیب با آنها یک نوشیدنی بسیار مقوی و دلچسب رو پدید میآورد. خواص خود دارچین شامل آنتی اکسیدانها و ترکیبات ضدالتهابی است که قلب را سالم نگه میدارد و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. دارچین با به سطح کلسترل خون را متعادل میکند وپایین آوردندهی فشار خون است.
دمنوش به و گل محمدی
گلمحمدی بهخاطر عطر و بوی فوقالعادهای که دارد فرآوردههای بسیاری از آن گرفته میشود. گلهای خشکشدهی محمدی را میتوانید در ترکیب با چای به دم و میل کنید. از خواص دمنوش به و گل محمدی هرچه برایتان بگوییم، کم گفتهایم اما برای آشنایی بیشتر با این طلای صورتی به ذکر چند مورد از خواص دمنوش به و گل محمدی اشاره کنیم. از جملهی این خواص کمک به رفع زخم معده؛ کاهش درد قاعدگی و تداوم آبرسانی انجام شده توسط ترکیب به و گلمحمدی است که با خاصیت هیدراتاسیونه خود، به کاهش وزن کمک خواهد کرد.
مضرات به
خوردن به بصورت خام خوب نيست و ممکن است مضرر باشد. زيرا به خام رگهاي بدن را مسدود ميسازد و بهخاطر طبع گرم و خشکاش برای کسانی که گرم مزاج هستند انتخاب مناسبی نیست.
نکات مهم در تهیهی دمنوش به
- به میوهی فصل سرد است و چون اغلب در فصلهای سرد، بخاری و شوفاژ در دسترس است میتوان برای خشک کردن به، آن را روی یک سینی یا پارچه پهن کرد و روی بخاری یا شوفاژ قرار داد تا خشک شود.
- خلالهای به را روزی 2تا3 بار زیرورو کنید تا کامل خشک شوند یا به علت رطوبت داخل بافتها، گندیده و کپک زده نشوند.
- اگر در شهرهای مرطوب زندگی میکنید؛ احتمال کپک زدن به بیشتر است؛ برای اینکار نگذارید خودش و به مرور زمان خشک شود. از میوه خشککنها و یا وسایل گرمایشی استفاه کنید
- اگر بهها را روی حرارت مستقیم گذاشتید بهتر است این مدت زمان از یک ساعت بیشتر نشود. زیرا که به سمت پختهشدن و تغییر مزه میرود.
- در زمان تفتدادن باید مدام بهها را هم بزنید تا به رنگ قهوهای تغییر رنگ بدهند.
- اگر بهخوبی تفت داده نشود؛ در موقع دمکردن چای به رنگ نمیدهد و عطر کمتری خواهد داشت.
سخن آخر
این روزها که بیشتر افراد در شرایط جاری و فشارهای روزمره با استرسهای بسیاری دستوپنجه نرم میکنند، به دنبال داروها و درمانهای شیمیایی هستند که بتوانند عوارض حاصل از این نگرانیها و سختیها را کنترل کنند. طبیعت برای ما یک داروخانهی مطمئن و کامل است که میتواند راهنمای ما در همهی دردها و مشکلات باشد. البته که این درمانهای سنتی نمیتوانند در تمام موارد جایگزین راههای پزشکی شوند اما با شناخت اندکی از خواص و ویژگیهای گیاهان و میوهها، میتوان از بیماریها و مشکلات جسمانی جلوگیری کرد. فراموش نکنید که زیادهروی در هر موردی آسیبزننده است. پس اعتدال و اندازه را در مصرف خوراکیهای طبیعی خود درنظر داشته باشید. اکنون شما برای ما بنویسید که با استفاده از خواص دمنوش به، تاکنون به درمان و کاهش درد کدام یک از دردهای جسمانی کمک کردهاید؟ چای به را در چه ترکیب دیگری استفاده کردید و از آن نتیجهی مثبت گرفتهاید؟